–Transitie manager–

Klant: Ministerie van Defensie
Plaats: Utrecht

Deze opdracht bestaat uit het Gevraagd en ongevraagd adviseren van het management FABK.Dit adviseren bestaat zowel uit brainstormen als begeleiden van sessies met de teams, met als doel enerzijds project denken te implementeren en succesvol te worden en anderzijds visueel management te implementeren inclusief gedragenheid vanuit de gehele organisatie te creëren. Gezien de huidige ontwikkelingen zal IT binnen de op te leveren veranderkaart een grote rol krijgen, deze ontwikkelingen zullen ook integraal meegenomen moeten worden. Betrokkene zal zijn/haar werkzaamheden uitvoeren vanuit zijn/haar (IT)verandermanagement, projectmanagement en procesmanagement kennis. Daarbij kijkt betrokkene met een waardevrije frisse blik naar FABK/Defensie. concreet op te leveren producten o.a:Ontwikkelen veranderplan inclusief een communicatieplan en regie daarop 
• Quickwins 
• Coachen management FABK in de verandering. 
• Organiseren en begeleiden van heidagen en workshops 
• Geven van verandertrainingen 
• Opzetten van verbeterde besturing waarin project en lijn sturing geïntegreerd worden.
1.FABK zal in de periode 2021-2025 in transitie zijn naar FABK 3.0 waarbij de bedrijfsvoering en organisatie aangescherpt zullen worden om te komen tot een wendbare, lean en continue verbeterende organisatie met een nog betere dienstverlening naar onze klanten en een sterkere positie binnen defensie.
2. Om bovengenoemde transitie succesvol vorm te geven is binnen FABK extra capaciteit en expertise nodig op het gebied van (IT)verandermanagement. Op termijn (1-3 jaar) is voorzien dat deze verander expertise belegd wordt bij een van de 2 projectmanagers die binnen de nieuwe formatie zijn voorzien. Deze is echter nog niet aangenomen in vaste dienst.Tot de tijd dat deze in vaste dienst komt bestaat er daarmee de behoefte voor tijdelijk extra capaciteit om de benodigde veranderingen.


Vereisten

– Kandidaat heeft tenminste 10 jaar aantoonbare werkervaring met IT projceten binnen de overheid (multidisciplinair)

– Kandidaat heeft tenminste 10 jaar aantoonbare werkervaring in Verandermanagement/ transitie management.
– Kandidaat heeft minimaal een HBO opleiding.

Wensen

– Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring van Transitie en verander management.

– Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring met business proces management.
– Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare relevante werkervaring met Portfolio management.
– Kandidaat heeft bij voorkeur tenminste 10 jaar aantoonbare werkervaring in Verandermanagement/ transitie management binnen een overheidsorganisatie.
– Kandidaat heeft bij voorkeur relevante kennis en werkervaring op het gebied van ITIL V1, 2 en 3 .
– Kandidaat heeft bij voorkeur relevante kennis en werkervaing op het gebied van systeemonwikkeling (waaronder RUP en Scrum) .


Meer Info
Direct Solliciteren