Digitale Transformatie

De hele wereld praat er over maar wat is het en is het nu werkelijk zo belangrijk voor u: Digitale Transformatie?

Het antwoord is JA!

Verandering is van allen tijde maar de veranderingen die nu gaande zijn kunnen gezien worden als de nieuwe “Industriële Revolutie”.

Door de in rap tempo toenemende digitalisering van onze wereld ontstaan nieuwe mogelijkheden voor mens en bedrijf op een ongelooflijke hoeveelheid gebieden.

Veranderen is veranderd

Als u denkt dat doorgaan op de manier “zoals wij het altijd al gedaan hebben” lange termijn succesvol gaat zijn zult u bedrogen uitkomen.

De oude manieren van innovatie blijven natuurlijk belangrijk maar zullen meer succes hebben als u rekening houdt met Digitale Transformatie.

Thema’s binnen Digitale Transformatie

Door het steeds sneller beschikbaar komen van data en het steeds sneller verspreiden daarvan, zullen bedrijven die hier geen rekening mee houden achter gaan lopen op de concurrentie.
Thema’s als:

  • Big Data,
  • Internet of Things,
  • Virtualisatie
  • Automation

zullen aan bod moeten komen als u de IT omgeving van toegevoegde waarde wil laten zijn voor uw bedrijfsvoering.

Big Data

Data, veel data, heeeeel veel data!

Een aantal vragen:

Hoe verzamelt u data en voldoet dit aan de nieuwe AVG regels die per 18 mei 2018 ingevoerd zijn?

Hoe zorgt u ervoor dat u in deze databrij kunt vinden wat werkelijk bijdraagt aan uw business?

Waar slaat u het allemaal op?

Hoe gebruikt u het om de concurrentie bij te houden, of nog beter, voor te blijven?

IoT? Wat is dat?

Veel zaken zijn wij al aan gewend aan het raken. Een smartphone waarin wij allerlei gegevens van onze apparaten kunnen bijhouden, een auto die automatisch een servicebeurt regelt, een slimme huisthermostaat. We staan echter pas aan het begin van deze ontwikkelingen en zeker vanuit de bedrijfs-innovatie zullen in rap tempo toepassingen worden ontwikkeld waarbij de verbinding met internet vanzelfsprekend is.

Als u naar uw bedrijfsvoering of producten kijkt, in hoeverre loopt u dan voor op de concurrentie met het op een slimme manier implementeren en gebruik maken van Internet of Things?

Internet of Things

Virtualisatie

Heeft u nog eigen servers en opslag? Of maakt u al gebruik van de Cloud? 

Wist u dat de meeste bedrijven kiezen voor een hybride vorm van Cloud? Dit is natuurlijk een mooie en flexibele oplossing maar zorgt soms ook voor de nodige hoofdbrekers met betrekking tot security IAM. Lees hierover verder op onze Security pagina.

De wereld wordt steeds sneller en de concurrentie dus ook. Om alles bij te kunnen houden en te blijven focussen op wat echt belangrijk is voor uw bedrijf speelt Automation een cruciale rol.

Of het nu gaat om uw bedrijfsadministratie, workflows of productie en logistiek, Automation is niet meer weg te denken. Hierbij is de output van deze processen weer input voor het Big Data vraagstuk

Automation

Cloud

Hoe kies ik de juiste Cloud?

De meeste bedrijven maken al gebruik van een of andere vorm van Cloud diensten en op termijn zullen dat vrijwel alle bedrijven zijn. Cloud diensten maken Selfservice en Automation mogelijk en zijn daardoor vele malen flexibeler dan de oude oplossingen.

De vraag is echter: wat is de beste oplossing voor uw bedrijf en welke aanbieder moet ik daarvoor kiezen. Deze keuze is sterk afhankelijk van de bestaande omgeving en de wens van de business. Belangrijk zijn ook het beheer van de uiteindelijke oplossing (groeit de oplossing tijdig mee met de veranderende business). CygnusZ professionals kunnen u helpen bij deze keuze.

Iedereen heeft het tegenwoordig over digitalisering en de security vraagstukken die hierbij om de hoek komen kijken. CygnusZ kiest ervoor om een belangrijk aspect van security te belichten: Identity & Access Management (IAM).

Waarom deze keuze? Er zijn veel bedrijven die u kunnen adviseren over security in de digitale wereld maar IAM is een van de meest onderschatte en onderbelichtte onderwerpen. Met name de combinatie van een Hybrid Cloud omgeving met Mobility (toegang vanaf elke locatie en elk device) brengt de nodige uitdagingen met zich mee.

Waarom is Security – IAM zo belangrijk?

Security